پیام کافکا
نویسنده:
هادی صداقت(صادق هدایت)
امتیاز دهید
تحلیلی از آثار فرانتس کافکا، به قلم صادق هدایت، (1281- 1330ش) که به همراه کتاب "گروه محکومین" _ اثر دیگری از کافکا _ به ترجمه "حسن قائمیان" به شکل کتابی مستقل در 1327 منتشر شد. انگیزه نگارش این تحلیل را میتوان در همدلی هدایت با کافکا جست. از همان آغاز، هدایت کافکا را در زمره نویسندگان کمیاب قرار میدهد و تا پایان شیفتهوار به بیان اندیشهها و عناصر تشکیل دهنده آثار او میپردازد. در این مقام هدایت به واقع عرضهگر افکار و آرای خود است که با جهانبینی کافکا همسویی دارد. همین تحلیل دست مایه نقد بسیاری از منتقدان آثار هدایت قرار میگیرد و از آن در ارزیابی آثار او استفاده میشود.
بیشتر
آپلود شده توسط:
Reza
1389/01/30
دیدگاههای کتاب الکترونیکی پیام کافکا
دیگر می گریزد اما اسیر دلیل خودش است، چون از خیطی که به دور او کشیده شده، نمی تواند پایش را بیرون بگذارد. گمنامی هستیم در دنیایی که دامهای بی شمار در پیش ما گسترده اند و فقط برخوردمان با پوچ است.همین تولید بیم و هراس می کند.در این سرزمین بیگانه به شهرها و مردمان و کشورها و گاه به زنی بر می خوریم، اما باید سر به زیر از دالانی که در آن گیر کرده ایم بگذریم. زیرا دو طرف دیوار است و
در آنجا هر آن ممکن است جلومان را بگیرند و بازداشت بشویم.چون محکومیت سربسته ای ما را دنبال می کند و قانون هایی که به رخ ما می کشند نمی شناسیم و کسی هم نیست که ما را راهنمایی بکند......بالاخره مشمول مجازات اشد می گردیم و در نیمروز خفه ای کسی که به نام قانون ما را بازداشت کرده بود، گزلیکی به قلبمان فرو می برد و سگ کش می شویم.دژخیم و قربانی هر دو خاموشند."
از متن
به قول اخوان:
آیا او چه می دیدست روی جاده ی نمناک....
با امید به موفقیت همه
سپاسگذارم